עצות לשימור/שיפור הראייה לחולי טרשת נפוצה
לדעתי, העצה הטובה והחשובה ביותר לשימור כושר הראיה לחולי טרשת נפוצה היא להתמיד במעקב רפואי אצל רופא העיניים/ הנוירואופטלמולוג המטפל. המעקב הרצוף מאפשר לתת מענה מתאים ובזמן למצבים כמו: התקף חוזר של דלקת בעצב הראיה, כפל ראיה כתוצאה מהפרעה בתנועתיות גלגלי העיניים, הפרעות כתוצאה מסיבוכי סכרת בעיניים וירודים מתקדמים בעדשות העיניים.
בשלב בו מופיעה תופעה של ראייה כפולה, האם מצב זה ניתן לתיקון בעזרת משקפיים מיוחדים. במטרה להתאים את תפקוד העיניים לעבודה עם מחשב, בשלבים בהם המחשב הופך לכלי תקשורת חליפית?
אייה כפולה איננה בהכרח תופעה קבועה בטרשת נפוצה. באותם המקרים בהם התופעה איננה משתפרת אחרי הטיפול הסיסטמי המתאים, משקפים מיוחדים עם פריזמה יכולים להיות לעזר.
לפני כשנה התחלתי להשתמש במשקפי קריאה אבל המספר שלי עלה מהר מאוד כל פעם חצי מספר אבל בקביעות. התחלתי עם מספר 2 והיום אני כבר משתמש במספר 3.5. האם זה ימשיך לגדול? כמה זמן? יש ניתוח לייזר שמטפל בבעיות אלה לחולי טרשת? והאם זה מומלץ?
שינוי במספר משקפי הקריאה עם הזמן הוא דבר ידוע ומקובל, ואין בו שום סימן חריג. מגיל מסוים העין מתקשה למקד לקרוב, והמשקפיים בשינויי מספר – המתחייבים, מהווים את אמצעי העזר המקובל.
אני לא הייתי ממליץ על ניתוח לייזר לתיקון יכולת הקריאה לאנשים בריאים וגם לחולי טרשת.
אני מרגישה שאור לבן עושה לי כאב עיניים וגם גלגל העין, האם אני יכולה להשתמש במכשיר להגדלת העיניים?
זו תלונה המוכרת לי. ממליץ כי תעברי בדיקת עיניים יסודית ובמידה והכל תקין, השתדלי להתרחק מאורות בוהקים והתייעצי עם אופטומטריסט מומחה לגבי פילטרים צבעוניים.
האם פגיעה כל שהיא בעיניים היא מחויבת המציאות בטרשת נפוצה?
כלל וכלל לא . אני מכיר חולי טרשת נפוצה לא מעטים אצלם אין פגיעה בעיניים.